MAKTAB MUHITIDA IJOBIY PSIXOLOGIK IQLIM YARATISH " HAYOT GO‘ZAL YASHASH UCHUN 1001 SABAB" AKSIYASI MISOLIDA - NE'MATOVA ZAMIRA ABDUQODIR QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab jamoasida sog‘lom ijtimoiy-psixologik iqlimni shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Sog‘lom ijtimoiy-psixologik muhit ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda muhim omil bo‘lib, o‘quvchilar, o‘qituvchilar va ota-onalar o‘rtasidagi munosabatlarni mustahkamlashga xizmat qiladi. Maqolada maktab psixologi, o‘qituvchilar va ota-onalarning ushbu jarayondagi roli, shuningdek, psixologik xizmatning ahamiyati batafsil yoritiladi. bundan tashqari o`quvchilar bilan o`tkazilgan turli aksiyala, davra suxbatlari , maxsus uchrashuvlar xam amalga oshirilmoqda. Jumladan : “Hayot go`zal-chunki unda men borman” , “ Yashash uchun 1001 ta sabab ” nomli aksiyalar misol bo`ladi.