IJTIMOIY TARMOQLARNING O‘QUVCHI PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI DOLZARB MUAMMO SIFATIDA - Toshmatova Xusnida Nurmuhammedovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Bugungi globallashuv davrida ijtimoiy tarmoqlar maktab o‘quvchilari hayotining ajralmas qismiga aylanib ulgurdi. Ushbu maqolada virtual olamning o‘smirlar ruhiyatiga ko‘rsatayotgan ijobiy va ayniqsa salbiy ta’sirlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘quvchilarda kuzatilayotgan gadjetlarga bog‘liqlik, kiberbulling va axborot xurujlarining psixologik oqibatlari yoritib berilgan. Muallif tomonidan maktab psixologi faoliyatida ijtimoiy tarmoqlardan kelib chiqadigan xavflarni kamaytirish bo‘yicha samarali usullar taklif etiladi. Maqola yakunida ota-ona va pedagoglar uchun o‘quvchilarning raqamli savodxonligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar keltirilgan.