PSIXOKORREKSION RIVOJLANTIRUVCHI ISHLAR VA ULARNI OLIB BORISHDA INTERFAOL USULLARDAN FOYDALANISH - E'zozhon Tojiboyeva Muhammadjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilar bilan olib boriladigan psixokorreksion va rivojlantiruvchi ishlarning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Maktab amaliyotchi psixologi faoliyatida interfaol usullardan foydalanishning samaradorligi va bolalar ruhiyatini barqarorlashtirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Yangiqo‘rg‘on tumanidagi 53-maktab tajribasi asosida art-terapiya, guruhli munozaralar va keys-stadi kabi innovatsion metodlarning qo‘llanilish tartibi bayon etilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, interfaol yondashuv o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvini yaxshilashda va emotsional to‘siqlarni bartaraf etishda muhim omil hisoblanadi. Maqola yakunida maktab psixologlari uchun psixokorreksion ishlarni tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar va xulosalar keltirilgan.