PEDAGOGLARDA KASBIY STRESSNI OLDINI OLISH: PSIXOLOGIK YONDASHUV VA AMALIY TAVSIYALAR - Azizova Nodira Xoliqovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida pedagog xodimlar faoliyatida uchraydigan kasbiy stress va uning salbiy oqibatlari keng tahlil qilingan.O‘qituvchilik kasbi yuqori emotsional yuklama bilan bog‘liq bo‘lib, bu mutaxassislarning ruhiy salomatligiga jiddiy ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqot davomida pedagoglarda emotsional charchash sindromining rivojlanish bosqichlari va uning yuzaga kelish sabablari yoritib berilgan. Muallif tomonidan maktab psixologining o‘qituvchilar bilan ishlashdagi profilaktik vazifalari va stressga chidamlilikni oshirish metodlari taklif etilgan. Maqola yakunida pedagoglar uchun o‘z-o‘zini psixologik tartibga solish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.