TA’LIMI TIZIMIDA PSIXOLOGIK XIZMAT KO‘RSATISHNING ZAMONAVIY MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI - Raxmanova Qandolatxon G’aniyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida psixologik xizmat faoliyatini tashkil etishning nazariy-uslubiy asoslari va uning bugungi kundagi dolzarbligi tahlil qilingan. Ta’lim tizimidagi islohotlar jarayonida o‘quvchilarning ruhiy salomatligini muhofaza qilish va ularning intellektual salohiyatini oshirishda psixologik xizmatning o‘rni beqiyosdir. Maqolada psixologik xizmatning asosiy yo‘nalishlari bo‘lgan profilaktika, diagnostika va korreksiya ishlarining o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan yoritib berilgan. Muallif tomonidan maktab psixologi faoliyatida duch kelinadigan muammolar va ularni bartaraf etishning samarali mexanizmlari bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan. Tadqiqot natijalari maktab psixologlari uchun o‘quvchilar, ota-onalar va pedagoglar o‘rtasidagi ijtimoiy- psixologik muhitni sog‘lomlashtirishda metodik manba bo‘lib xizmat qiladi.