O‘ZBEK XALQ PEDAGOGIKASI MAZMUNI ASOSIDA TALABALARNI OILAVIY HAYOTGA TAYYORLASHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Rahmonqulova Guliza Faxriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada o‘zbek xalq pedagogikasining boy manbalari va milliy qadriyatlar asosida talaba-yoshlarni oilaviy hayotga tayyorlashning nazariy masalalari tadqiq etiladi. Oila institutini mustahkamlashda ajdodlarimizdan meros bo‘lib kelayotgan tarbiya usullari, urf-odatlar va odob-axloq normalarining pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida talabalarda oilaviy mas’uliyat, o‘zaro hurmat va sabr-toqat kabi fazilatlarni shakllantirishda xalq og‘zaki ijodi hamda milliy an’analarning o‘rni ilmiy asoslab berilgan. Maqolada globallashuv sharoitida yoshlarni oilaviy hayotga tayyorlashning zamonaviy pedagogik texnologiyalari va xalq pedagogikasi uyg‘unligi masalalari yoritilgan. Yakunda oliy ta’lim tizimida ushbu yo‘nalishdagi ishlarni takomillashtirish bo‘yicha metodik tavsiyalar bayon etilgan.