RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR DAVRIDA SAVDO XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISH - Rabbimkulov Mansur Obid oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Raqamli texnologiyalar taraqqiyoti bugungi kundagi iqtisodiyot, davlat boshqaruvi, maishiy hayot, sohaviy xizmatlar va ayniqsa savdo xizmatlari sifat va samaradorligini tubdan o‘zgartirib yubordi. Yangi texnologik qadamlar savdo sohasida xizmat ko‘rsatish, iste’molchilar va ishlab chiqaruvchilar o‘rtasida aloqa o‘rnatish, mahsulotlarni yetkazib berish, ma’lumotlarni qayta ishlash va tahlil qilishni ancha tez va qulay holatga keltirdi. Savdo xizmatlarining muhim xususiyati sifatida, ular har bir iste’molchiga eng zamonaviy va optimal xizmat ko‘rsatishni ta’minlashga intiladi. Shu bois, raqamli texnologiyalar hozirgi bosqichda savdo xizmatlarida zamonaviy yondashuvlarni jadal rivojlantirmoqda.