HUDUDIY PARRANDACHILIK KLASTERLARINI RIVOJLANTIRISH VA ULARNI BOSHQARISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Shermatov Abbos Jumayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada hududiy parrandachilik klasterlarini rivojlantirishning nazariy-uslubiy asoslari hamda ularni boshqarish tizimini takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqotda parrandachilik tarmog‘ini klaster asosida tashkil etishning iqtisodiy afzalliklari, xususan, ishlab chiqarish, qayta ishlash, logistika, xizmat ko‘rsatish va sotuv jarayonlarining yagona tizimga integratsiyalashuvi natijasida samaradorlikni oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan.