TILNI QIYOSLAB O ‘QITISHNING NAZARIY VA AMALIY AHAMIYATI - Azzamov Yusufjon Radjabboyevich; Murodova Nigora Xayriddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada tilni qiyoslab o‘qitish metodining nazariy asoslari, uning o‘quv jarayonidagi ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz va o‘zbek tillarining qiyosiy jihatlari misollar asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, qiyosiy yondashuv o‘quvchilarning tilni tezroq va samarali o‘zlashtirishiga yordam beradi.