MUSIQA TERAPIYASINING TARIXIY RIVOJLANISHI VA ZAMONAVIY TIBBIYOTDAGI AHAMIYATI - Abdumannonova Nilufar Baxrom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
nnotatsiya: maqolada musiqa terapiyasining tarixiy shakllanish jarayoni, nazariy asoslari hamda zamonaviy tibbiyot va reabilitatsiya amaliyotidagi o‘rni tahlil qilingan. Musiqaning inson psixoemotsional holati, markaziy asab tizimi va fiziologik jarayonlarga ta’siri qadimgi sivilizatsiyalardan boshlab zamonaviy ilmiy tadqiqotlargacha bo‘lgan manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, musiqa terapiyasining nevrologik va pedagogik yo‘nalishlardagi qo‘llanilish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqilgan.