ABDULLA QAHHOR HIKOYALARI BADIIYATI - Raxmatullayeva Rahbarxon Rustam qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Abdulla Qahhor hikoyalarining badiiy xususiyatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida adib ijodida realizm, psixologizm, satira va yumorning o‘ziga xos uyg‘unligi ochib beriladi. Shuningdek, hikoyalardagi obrazlar tizimi, badiiy detal, kompozitsiya va til-uslub xususiyatlari ilmiy asosda o‘rganiladi. Qahhor hikoyalarining o‘zbek nasri taraqqiyotidagi o‘rni hamda ularning pedagogik va tarbiyaviy ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari adib ijodining nafaqat badiiy-estetik, balki ijtimoiy-ma’naviy ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.