SPORT VA TIBBIYOTDA ELEKTROMIOGRAFIYA (EMG) QO‘LLANILISHI - Ikromov Asilbek Sobir o‘g‘li; Nuralov Erkin Gulmurodovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Electromyography (EMG) texnologiyasining sport va tibbiyot sohalarida qo‘llanilishi kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida EMG usulining nazariy asoslari, mushak bioelektrik faolligini o‘lchash prinsiplari hamda signalni qayta ishlash usullari yoritilgan. Shuningdek, sportchilarning jismoniy tayyorgarligini baholash, mashg‘ulot jarayonlarini optimallashtirish va jarohatlarning oldini olishda EMGning o‘rni asoslab berilgan. Tibbiyotda esa ushbu texnologiyaning nevrologik kasalliklarni diagnostika qilish, davolash va reabilitatsiya jarayonlaridagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari EMG texnologiyasining yuqori aniqlik, real vaqt monitoring va keng qo‘llanish imkoniyatlariga ega ekanligini tasdiqlaydi.