BENZINNI BEVOSITA SILINDRLARGA PURKASH TIZIMIDAGI ASBOBLARNING ASOSIY NOSOZLIKLARI, TASHXISLASH VA SERVIS XIZMAT KO‘RSATISH - Sultonov Jamshidbek Furqat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada benzinni bevosita silindrlarga purkash tizimlari (GDI)da qo‘llaniladigan asbob-uskunalarning asosiy nosozliklari, ularni aniqlash va bartaraf etish usullari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda yuqori bosimli yonilg‘i nasosi, injektorlar, datchiklar hamda elektron boshqaruv tizimining ishlashidagi muammolar va ularning sabablari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy diagnostika usullari, jumladan OBD tizimi orqali nosozliklarni aniqlash hamda servis xizmat ko‘rsatishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan. Olingan natijalar tizimning ishonchliligini oshirish va dvigatel samaradorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.