BO‘LAJAK CHET TILI O‘QITUVCHILARIDA MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYASI (NEMIS TILINI O‘QITISH MISOLIDA) - Shukurova Nigina Luqmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarida madaniyatlararo muloqot kompetensiyalarini shakllantirish va rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Xususan, nemis tilini o‘qitish jarayonida talabalar madaniy tafakkurini kengaytirish, kommunikativ yondashuvni takomillashtirish va interaktiv metodlar orqali samarali o‘qitish texnologiyalarini qo‘llash masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda madaniyatlararo muloqot kompetensiyasining tarkibiy qismlari, ularni rivojlantirish bosqichlari hamda innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida o‘qitishning samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, nemis tili darslarida autentik materiallardan foydalanish, rolli o‘yinlar, muammoli vaziyatlar va loyihaviy ta’lim orqali talabalar kompetensiyasini rivojlantirish yo‘llari asoslab berilgan.