G‘ICHCHAK CHOLG‘USI: TARIXIY, NAZARIY VA IJROCHILIK JIHATLARI - Qayumxo‘jayev Botirxo‘ja Ikromxo‘ja o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada g‘ichchak cholg‘usining shakllanishi, tuzilishi, ijrochilik xususiyatlari va zamonaviy musiqiy amaliyotdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Uning akustik, tembr va mikrointonatsion imkoniyatlari, shuningdek, eksperimental musiqa tizimidagi ahamiyati yoritiladi. Abduxoshim Ismoilov ijrochiligi misolida g‘ichchakning ifodaviy salohiyati ko‘rib chiqiladi.