TASVIRIY SAN’ATDA RANGLARNING INSON PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI VA ULARNING ESTETIK HAMDA KOGNITIV AHAMIYATI - Tohirova Munisa To‘ra qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada tasviriy san’atda ranglarning o‘rni hamda ularning inson psixologiyasiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Ranglarning emotsional, estetik va kognitiv xususiyatlari, ularning badiiy obraz yaratishdagi ahamiyati hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ranglar orqali inson kayfiyati va idrokiga ta’sir etish mexanizmlari ochib beriladi va ularning zamonaviy san’at hamda pedagogik faoliyatdagi amaliy ahamiyati asoslab beriladi.