O‘SMIRLAR AGRESSIV XULQ-ATVORINI KORREKSIYALASHDA MUSIQA TERAPIYASINING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Buxarbayeva Sevara Mamasobir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada o‘smirlik davrida uchraydigan agressiv xulq- atvorning psixologik xususiyatlari va uni korreksiyalashda musiqa terapiyasining imkoniyatlari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqot davomida musiqaning emotsional holatga ta’siri, o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi va ichki zo‘riqishlarini kamaytirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Shuningdek, musiqa terapiyasini ta’lim jarayoniga joriy etishning samarali metodik yondashuvlari ishlab chiqilib, uning pedagogik ahamiyati yoritilgan.