INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA MUSIQA DARSLARINI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK VA METODIK ASOSLARI - Ismailova Sevinch Ilxamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida musiqa darslarini tashkil etishning pedagogik va metodik asoslari tahlil qilinadi. Inklyuziv sinflarda o‘quvchilarning individual imkoniyatlari turlicha bo‘lgani sababli dars jarayonini samarali tashkil etishda differensial yondashuv, zamonaviy pedagogik texnologiyalar hamda moslashtirilgan o‘quv materiallaridan foydalanish zarurati asoslanadi. Shuningdek, tadqiqotda o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligi, raqamli ta’lim resurslari, musiqa terapiyasi elementlari va milliy-estetik tarbiyaning ahamiyati yoritiladi.