ШАЙХНАЗАРБОЙ ФАОЛИЯТИНИ ЎРГАНИШДА МУЗЕЙ МАТЕРИАЛЛАРИНИ АҲАМИЯТИ - Ташпулатова Дилфуза (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация: Мазкур мақолада 2019 йилда Хива шаҳрида Шайхназарбой ҳовлисидан топилган тарихий ҳужжатлар таҳлил қилинади. Ушбу манбаларнинг музей фондига қабул қилиниши, уларнинг илмий аҳамияти ҳамда XIX аср охири – XX аср бошларидаги Хива хонлиги ижтимоий-иқтисодий ҳаётини ўрганишдаги ўрни ёритиб берилади. Хусусан, қозихатлар ва хон ёрлиқлари асосида мулкий муносабатлар, ер-сотув жараёнлари ва йирик мулкдорлар ҳақида муҳим маълумотлар келтирилади.