BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA IJODIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHDA STEAM ASOSIDAGI MUAMMOLI TOPSHIRIQLAR TIZIMI - Xalilova Barno Toirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida ijodiy kompetentlikni rivojlantirishning samarali vositasi sifatida STEAM asosidagi muammoli topshiriqlar tizimining pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. STEAM yondashuvi fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematikani bir butun ta’limiy makonga birlashtirib, talabaning tayyor bilimni qayta aytishiga emas, balki muammoni ko‘rish, uni turli nuqtai nazardan tahlil qilish, yangi yechim taklif etish, tajriba o‘tkazish, mahsulot yaratish va natijani himoya qilishiga xizmat qilishi asoslab beriladi.