AVAZ O‘TAR HAYOTI VA IJODI - Israilova Ra’no (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida yashab ijod qilgan o‘zbek mumtoz adabiyoti vakili Avaz O‘tar hayoti, ijodiy faoliyati va adabiy merosi tahlil qilinadi. Shoirning ijtimoiy qarashlari, asarlaridagi g‘oyaviy yo‘nalishlar hamda o‘zbek adabiyotidagi o‘rni ilmiy asosda yoritiladi.