RIVOJLANGAN DAVLATLAR TAJRIBASIDA BANKLARDA KADRLAR SIYOSATI VA UNI O‘ZBEKISTONDA QO‘LLASH - Alloviddinova Quralay Faxriddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada rivojlangan davlatlar bank tizimida kadrlar siyosatining o‘ziga xos jihatlari hamda inson resurslarini boshqarish (HRM) amaliyotlarining xodimlar samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Xususan, “Eski Yevropa” va “Yangi Yevropa” mamlakatlari misolida xorijiy banklar ulushi va kadrlar siyosati o‘rtasidagi bog‘liqlik o‘rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, HRM amaliyotlari xodimlarning ish qoniqishi va tashkilotga sodiqligini oshirish orqali banklar faoliyati samaradorligini ta’minlaydi. Shuningdek, rivojlangan davlatlar tajribasini O‘zbekiston bank tizimida qo‘llash imkoniyatlari asoslab berilgan.