MAHALLIY XOM ASHYO ASOSIDA ISHLAB CHIQARISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Muxammadiyeva Maxfirat Isomiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada mahalliy xom ashyo asosida ishlab chiqarishning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqotda ishlab chiqarish tannarxi, resurslardan foydalanish darajasi hamda import o‘rnini bosish jarayonlari o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, mahalliy resurslardan samarali foydalanish ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, ishlab chiqarish samaradorligini oshirishda texnologik modernizatsiya va boshqaruv tizimini takomillashtirish muhim ahamiyatga ega ekanligi asoslab berilgan.