ESHITISHDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARDA LOYIHAVIY TA’LIM METODLARI ORQALI IJODIY FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISH - Obidjanova Mohinur Xusan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada eshitish qobiliyati cheklangan bolalarning ijodiy salohiyatini oshirishda loyihaviy ta’lim metodlarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Eshitishda nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning kognitiv va emotsional rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinib, ularning ijtimoiy moslashuvi va o‘z-o‘zini namoyon qilishi uchun loyiha usulining afzalliklari asoslab berilgan. Maqolada amaliy mashg‘ulotlar davomida qo‘llaniladigan interfaol loyihalar orqali bolalarda mustaqil fikrlash, kreativlik va jamoaviy ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar keltirilgan.