НИКОҲ ТУШУНЧАСИ ВА УНИ ТУЗИШ ТАРТИБИ - Умарова Шахноза Сапаевна; Ш.Шайзаков (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация: Мазкур илмий мақолада никоҳ тушунчаси, унинг ижтимоий ва ҳуқуқий моҳияти, тарихий шаклланиши ҳамда замонавий даврдаги амалий қўлланилиши таҳлил қилинади. Шунингдек, Ўзбекистон Республикасида никоҳни рўйхатдан ўтказиш тартиби, никоҳланувчи шахсларнинг ҳуқуқ ва мажбуриятлари, тиббий кўрик тизими, никоҳ жараёнидаги замонавий рақамлаштириш ва электрон тизимларнинг татбиқи ҳамда қонунчиликни такомиллаштириш бўйича илмий асосланган тавсиялар ёритилади.