PIFAGOR TEOREMASIDAN HAYOTGA: NAZARIYA VA AMALIYOT UYG‘UNLIGI - Qodirjonova Shoxistaxon Obloberdi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Pifagor teoremasining matematik mohiyati, uning kelib chiqish tarixi hamda zamonaviy hayotdagi qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Shuningdek, teoremaning qurilish, muhandislik, texnologiya va kundalik hayotdagi amaliy ahamiyati yoritiladi. Maqola orqali matematikaning nazariy bilimlari real hayot bilan qanday uzviy bog‘langanligi ochib beriladi.