YO’L -TRANSPORT HODISALARINING OLDINI OLISHDA YO’L HARAKATI QOIDALARINING O’RNI - ERGASHEV JALOL QURBONOVICH (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yo‘l-transport hodisalarining oldini olishda yo‘l harakati qoidalarining ahamiyati tahlil qilinadi. Unda inson omili, transport vositalari holati va yo‘l infratuzilmasining o‘zaro bog‘liqligi yoritilib, ayniqsa qoidalarga ongli rioya etish hodisalarni kamaytiruvchi muhim omil sifatida ko‘rsatiladi. Shuningdek, hodisalarning asosiy sabablari tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha profilaktik chora-tadbirlar va yo‘l harakati madaniyatini oshirish yo‘llari bayon etiladi. Maqolada yo‘l harakati xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ham keltiriladi.