BOLALARDA SO‘Z BOYLIGINI RIVOJLANTIRISH VA OG‘ZAKI NUTQ KO‘NIKMALARINI MUSTAHKAMLASH ORQALI FIKRLASH VA IFODA QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH MASHG‘ULOTI - AZIZA HOMIDJONOVA QOBILJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu mashg‘ulot bolalarda so‘z boyligini rivojlantirish va og‘zaki nutq ko‘nikmalarini mustahkamlashga qaratilgan. Mashg‘ulot davomida bolalar turli o‘yinlar, hikoyalar, savol-javob va dialoglar orqali nutqini boyitadi, to‘g‘ri talaffuz va gap tuzish ko‘nikmalarini mustahkamlaydi. Shuningdek, mashg‘ulot bolalarda fikrlash, ifoda qilish va o‘z fikrini aniq yetkazish qobiliyatini rivojlantirishga xizmat qiladi. Mashg‘ulot interfaol va amaliy usullar bilan tashkil etilgan bo‘lib, bolalarni faol ishtirok etishga rag‘batlantiradi. Natijada bolalarda nutq madaniyati, muloqotga qobiliyati va ijodiy fikrlash ko‘nikmalari shakllanadi.