O‘ZBEK VA KOREYS TILLARIDA OT SO‘Z TURKUMI - Farmonova Shalola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va koreys tillaridagi ot so‘z turkumining lisoniy tabiati qiyosiy-tipologik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda har ikki tilning agglyutinativ qurilishi, otlarning son, kelshik va egalik kategoriyalaridagi o‘xshash hamda farqli jihatlari ilmiy jihatdan asoslangan. Shuningdek, koreys tilidagi murakkab numerativlar tizimi va o‘zbek tilidagi egalik qo‘shimchalarining o‘ziga xos xususiyatlari qiyosiy o‘rganilib, tillararo grammatik interferensiya masalalari yoritilgan.