LOTIN TILINING TIBBIYOTDA TUTGAN O’RNI VA UNING AHAMIYATI - Nurzodbekova Yasmina Nurzodbekovna; Baratova Gulshirin Ulug’bek qizi; Bobomurodova Mashhura Bobomurodovna Ilmiy rahbar: SamDTU Tillar kafedrasi assistenti; Xamdamova Muqaddas Xamidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada lotin tilining tibbiyotdagi tarixiy, ilmiy va amaliy ahamiyati haqida so’z boradi. Lotin tili “o’lik til” sanalsada, aslida zamonaviy tibbiy terminologiya, anatomiya, farmakologiya va klinik fanlarning xalqaro muloqot vositasi hisoblanadi. Shuning uchun ham tibbiyot oliygohlari talabalari lotin tilini o’rganishlari zarur. Bundan tashqari bemorlarga xatosiz retsept yozish va klinik tashxis qo’yishda ham lotin tili asosiy rol o’ynaydi.