O‘TKIR HOSHIMOV ASARLARIDA MILLIY OBRAZ VA BADIIY TAFAKKURNING LINGVOPOETIK TALQINI - Malikova Charos Ma’rufjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o’zbek milliy adabiyotida yuksak mavqe egallagan, millatning o‘zligini ifoda etuvchi xususiyatlarni o‘zida jamlagan yozuvchimiz O‘tkir Hoshimovning asarlarida milliy obraz va badiiy tafakkurning lingvopoetik talqinini ko‘rishimiz mumkin. Adibning nasriy asarlarida milliy mentalitet, oila, vatan, mehr-oqibat kabi qadriyatlarni ifodalovchi obrazlar bilan bir qatorda, jamiyatdagi ijtimoiy o‘zgarishlar fonida shakllangan yangi turdagi xarakterlar ham chuqur badiiy talqin etilgani ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, yozuvchining obraz yaratishdagi uslubiy mahorati, xalqona til va psixologik tahlil usullari yoritilgan.