SHARTNOMA ASOSIDAGI HARBIY XIZMATCHILAR BILAN PSIXOLOGIK MASLAHAT OʻTKAZISHDA ETIKA VA MAXFIYLIK MASALALARI - Rafiyev Djamxur Rabbimkulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu tezisda shartnoma asosidagi harbiy xizmatchilar bilan psixologik maslahat o’tkazishda etik va maxfiylik masalalari o’rganiladi. Harbiy xizmatchilar, ularning psixologik holati va stress darajasi, ko’pincha maxfiylikni talab qiladi. Psixologik maslahat jarayonida etik tamoyillar, masalan, ishonch, hurmat va maxfiylikni saqlash zarurati muhim ahamiyatga ega. Maqola, shuningdek, harbiy xizmatchilar bilan ishlashda yuzaga kelishi mumkin bo’lgan qiyinchiliklar va muammolarni tahlil qiladi hamda psixologik yordam ko’rsatishda etik me’yorlarga rioya qilishning ahamiyatini ko’rsatadi.