TA’LIM TIZIMIDA O‘QUVCHI VA PEDAGOGLARNING HAYOTIY HAMDA PSIXOLOGIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY MEXANIZMLARI - Xolova Norgul Jumanazarovna; Kurbonova Shoxida Sayfiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchi va pedagoglarning psixologik salomatligini mustahkamlash hamda hayotiy ko‘nikmalarini shakllantirishning dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayoni ishtirokchilarining hayotiy qiyinchiliklarga chidamliligini oshirishda UNICEF kabi xalqaro tashkilotlar bilan hamkorlikning samarali jihatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida pedagoglarning psixologik kompetentligini oshirish mexanizmlari va ularning ta’lim sifatiga ta’siri ilmiy asoslab berildi. Maqolada To‘raqo‘rg‘on tumani miqyosida o‘tkazilgan amaliy seminarlar natijalari va metodik tavsiyalar umumlashtirilgan. Xulosa qismida maktablarda ijtimoiy-psixologik muhitni sog‘lomlashtirish bo‘yicha strategik yo‘nalishlar bayon etilgan.