O‘SMIRLARDA AXLOQIY QADRIYATLAR SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Sobirova Iroda Obidjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O‘smirlik davri shaxsning qadriyatlar tizimi tubdan shakllanadigan va qayta ko‘rib chiqiladigan eng muhim hayotiy bosqichdir. Ushbu maqolada o‘smirlarning qadriyatlar haqidagi tasavvurlari va ularning ijtimoiy xulq- atvoriga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘smir dunyoqarashiga ta’sir ko‘rsatuvchi asosiy ijtimoiy-psixologik mexanizmlar va omillar ilmiy jihatdan yoritib berilgan. Oila, tengdoshlar va zamonaviy raqamli texnologiyalarning o‘smir qadriyatlar iyerarxiyasidagi o‘rni maqolada keng asoslab berildi. Xulosa qismida o‘smirlarda ijobiy va barqaror qadriyatlarni shakllantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar hamda psixologik yondashuvlar ishlab chiqilgan.