EXCEL DASTURI YORDAMIDA O‘QUVCHILARDA MA’LUMOTLAR BILAN ISHLASH, FORMULALAR YARATISH VA MUAMMOLARNI YECHISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Tojiddinova Nodiraxon Sirojiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Microsoft Excel dasturi o‘rta ta’limda o‘quvchilarning ma’lumotlar bilan ishlash, formulalar yaratish va muammolarni yechish ko‘nikmalarini rivojlantirishda samarali vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada Excelning o‘quv jarayonida analitik fikrlash, hisob-kitob va masalalarni bosqichma-bosqich yechish qobiliyatini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Misollar orqali o‘quvchilarning real va nazariy masalalarni Excel yordamida yechish jarayoni ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Excel dars jarayoniga joriy etilishi o‘quvchilarning matematik va axborot ko‘nikmalarini mustahkamlashga, mantiqiy fikrlashni rivojlantirishga va muammolarni hal etish qobiliyatini oshirishga yordam beradi.