LUG‘ATLAR VA ULARNING TURLARI - Mamatisaqova Dilnozaxon; Xomidova M (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada lug‘atlarning tilshunoslikdagi o‘rni, ularning tuzilishi va asosiy turlari haqida ma’lumot berilgan. Lug‘atlar til boyligini saqlash, so‘zlarning ma’nosini tushuntirish hamda tilni o‘rganishda muhim manba hisoblanadi. Maqolada izohli lug‘atlar, tarjima lug‘atlari, terminologik lug‘atlar va boshqa lug‘at turlari haqida batafsil ma’lumot keltirilgan. Shuningdek, lug‘atlarning ilmiy va amaliy ahamiyati ham yoritilgan.