INGLIZ TILINI O’QITISHDA KOMMUNIKATIV METODNING SAMARADORLIGI - Zafarova Nilufar Zafar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola Ingliz tilini o’qitishda kommunikativ metodning samaradorligini o’rganadi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, kommunikativ metoda ishlatilgan guruhlar boshqa usullarda o’qitiladigan guruhlarga nisbatan tez va samaradorroq o’qitish natijasiga erishadilar. Maqolada 2023-yilning bahar semestrida 60 nafar talaba bilan olib borilgan eksperimentning natijalari keltirilgan. Kommunikativ metoda o’rganuvchilarning nutq qilish qobiliyatini rivojlantirish, ijodiy fikrlashni o’stirish va o’zaro muloqot qobiliyatini oshirish uchun ayniqsa samarali ekanini isbotladi.