TOSHLOQ TUMANI NUTQIDA LEKSIK QATLAM VA UNING HUDUDIY XUSUSIYATLARI - Yusupova Odinaxon Sayidjalol qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Farg‘ona viloyati Toshloq tumani hududida qo‘llanilayotgan nutqiy birliklarning leksik xususiyatlari o‘rganilgan. Hududiy shevada uchraydigan so‘zlar, ularning ma’nosi va adabiy til bilan farqlari tahlil qilinadi. Shuningdek, mahalliy nutqning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar va ularning o‘ziga xos jihatlari yoritilgan.