BO‘LAJAK MATEMATIKA O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHDA MATEMATIKA VA INFORMATIKA FANLARINI INTEGRATSIYALASH YO‘LLARI - Turdaliyeva Dildora Roziqjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Hozirgi davrda ta’lim tizimi oldida turgan eng dolzarb vazifalardan biri – malakali mutaxassislar, zamonaviy kasbiy bilim va ko‘nikmalarga ega pedagoglarni yetishtirishdir. Ayniqsa, raqamli iqtisodiyot sharoitlari va axborot texnologiyalarining misli ko‘rilmagan tezlikda taraqqiy etayotgani, barcha hayot sohalarida kompyuter savodxonligi, algoritmik tafakkur, ma’lumotlarni tahlil qilish va raqamli texnologiyalardan foydalanish malakasini talab etmoqda. Shu bois, matematika fani bilan informatika fanini integratsiyalashtirish bo‘lajak matematika o‘qituvchilarini tayyorlashda zamonaviy ta’lim muammolariga mos innovatsion yechim hisoblanadi.