MILLIY LIBOSLARNI PODIUMDAGI NAMOYISHI - Olimjonova Sofiya Kamoliddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy liboslarni podiumda namoyish etishning zamonaviy tendensiyalari, ularning estetik va madaniy ahamiyati hamda moda sanoatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida milliy kiyimlarning dizayn elementlari, rang uyg‘unligi, bezaklari va ularni sahnalashtirish jarayonidagi yondashuvlar o‘rganildi. Shuningdek, podium orqali milliy qadriyatlarni targ‘ib qilish, yosh dizaynerlar ijodida milliylik va zamonaviylik uyg‘unligini ta’minlash masalalari yoritildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, milliy liboslarni zamonaviy podiumlarda namoyish etish madaniy merosni saqlash va uni global miqyosda targ‘ib qilishning samarali vositasidir.