MILLIY QADRIYATLARNING SAQLASHNING AHAMIYATI - Berdiqulova Mahbuba; Baxromova Marjona (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada milliy qadriyatlarning mazmuni, ularning jamiyat hayotidagi o’rni va ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, milliy qadriyatlarning tarixiy ildizlari, yoshlar tarbiyasidagi roli hamda globallashuv jarayonida ularni saqlash zarurati tahlil qilingan. Muallif milliy an’analar va urf-odatlarni asrab-avaylash, ularni kelajak avlodga yetkazish har bir insonning muhim burchi ekanini ta’kidlaydi. Maqolada milliy qadriyatlarning madaniyat rivoji va jamiyat barqarorligidagi o’rni ham alohida ko‘rsatib o‘tilgan.