CHOLG‘U IJROCHILIGI: FORTEPIANO TARIXI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Sayfillayeva Zahro (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Fortepiano cholg‘usi musiqa tarixida muhim o‘rin tutadi. Uning rivojlanishi texnik, estetik va ijrochilik jihatlarining uyg‘unlashuvi bilan bog‘liq. Har bir davrda fortepiano yangi imkoniyatlar bilan boyib, ijrochilik san’atining rivojiga katta ta’sir ko‘rsatgan. Mazkur jarayon musiqiy tafakkur evolyutsiyasini ham aks ettiradi.