SALOHIDDIN MAMAJONOV – POETIK NUTQ VA USLUB TADQIQOTCHISI - Isaqova Gullola Abdullajon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Salohiddin Mamajonovning o‘zbek adabiyotshunosligida tutgan o‘rni, ayniqsa, poetik nutq va uslubni o‘rganishdagi ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. Olimning badiiy matn tilini tahlil etish, poetik ifoda vositalarini aniqlash va ularning estetik funksiyasini ochib berishga qaratilgan tadqiqotlari yoritiladi.