ABDULLA QODIRIY IJODIGA ADABIY TANQIDCHILIK MUNOSABATI - Qayumova Gulshodaxon Po‘latjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiyoti vakili Abdulla Qodiriyning badiiy merosi va unga adabiy tanqidchilarning munosabati tahlil qilinadi. Adib yaratgan “O‘tkan kunlar”, “Mehrobdan chayon” romanlari va bir qator hikoyalaridagi yaratilgan obrazlarning o‘ziga xosligi, ularda o‘zbek millatiga xos milliy koloritning namoyon bo’lish jihatlari e’tiborga olingan. Shu bilan birga Qodiriyning o‘zbek adabiyotida tutgan o‘rni va zamonaviy o‘zbek adabiyotidagi qayta talqinlar yoritiladi. Izlanishlar natijasi shuni ko‘rsatadiki, adib ijodida milliy adabiy tafakkur doimiy yetakchi va o‘zgarmas qadriyat sifatida namoyon bo‘ladi.