MAKTAB YOSHIDAGI QIZLAR O‘RTASIDA SUITSIDAL XATTI- HARAKATLARGA MOYILLIKNING ORTISHI: SABABLAR VA PROFILAKTIKA - Ibragimova O'g'iloy Ilxomovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab yoshidagi qizlar orasida suitsidal xatti- harakatlarga moyillikning ortib borish sabablari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Psixologik, ijtimoiy va oilaviy omillarning o‘smir qizlar ruhiyatiga ta’siri ilmiy asosda yoritilib, muammoning oldini olishga qaratilgan profilaktik chora-tadbirlar tizimi ishlab chiqiladi. Tadqiqot davomida o‘smirlik davrining o‘ziga xos psixologik xususiyatlari, stress omillari, ijtimoiy bosim hamda zamonaviy axborot muhitining ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maktab, oila va jamiyat hamkorligiga asoslangan profilaktik yondashuvlar taklif etiladi.