DISLALIYA BILAN OʻGʻRIGAN BOLALARGA LOGOPEDIK MASHGʻULOTLAR SAMARADORLIGI - Egamberdiyeva Mehriniso Shomurod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya: Ushbu maqola dislaliya bilan og‘rigan bolalarda logopedik mashg‘ulotlarning samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, muntazam logopedik aralashuvlar bolaning talaffuz qobiliyatini sezilarli darajada yaxshilashga yordam beradi. Artikulyatsion, fonologik, ritmik, interaktiv va o‘yin shaklidagi mashg‘ulotlar bolalarning motivatsiyasini oshiradi, individual yondashuv va oilaviy qo‘llab-quvvatlash esa samaradorlikni kuchaytiradi.