ABDULLA QAHHOR VA OYBEKNING ADABIY-TANQIDIY QARASHLARI - Abdullayeva Noila (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Abdulla Qahhor hamda Oybekning adabiy-tanqidiy qarashlari tahlil qilinadi. Unda adiblarning realizmga asoslangan yondashuvi, badiiy mahorat haqidagi fikrlari, tanqidchilikdagi prinsipialligi hamda yozuvchi mas’uliyati masalalari yoritilgan. Shuningdek, uning satirik uslubi orqali jamiyatdagi muammolarni ochib berishdagi o‘rni ochib beriladi.