ORKESTR VA ORKESTR DIRIJYORLIGI FANINING KREATIV YONDASHUV ASOSIDA OʻRGATISH USLUBIYOTI XAMDA OʻZIGA XOS TA’LIM VA TARBIYAVIY JIHATLARI - A.SH. Kodirov (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada orkestr va orkestr dirijyorligi fanini o‘qitishda kreativ yondashuv asosida ta’lim berish usullari, uning pedagogik ahamiyati hamda ta’lim-tarbiyaviy jihatlari yoritib berilgan. Orkestr jamoasini boshqarish, musiqiy asarlarni badiiy talqin qilish, ijrochilar o‘rtasida uyg‘unlikni ta’minlash jarayonida dirijyorning o‘rni muhim ekanligi tahlil qilinadi. Shuningdek, orkestr mashg‘ulotlarini samarali tashkil etish, ijrochilarning musiqiy tafakkurini rivojlantirish hamda jamoaviy ijro madaniyatini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Mazkur maqolada orkestr dirijyorligi fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar va ularning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati haqida fikr yuritiladi.