O’QUVCHILARNI QOBILIYATI VA ISTE’DODINI SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Abduvohidov Abbos Narzullayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Qobiliyat — shaxsning muayyan harakat turini ishlab chiqarishga bo’lgan layoqati va turmush jarayonida shakllangan individual ishlab yig’indisi sifatida ta’riflanadi . U bilim, ko’nikma va orttirish jarayoni bilan uzviy bog’liq bo’lsa-da, kuchning o’zi bilim va ko ’ qobiliyati emas, balki ularni tez va samarali o’zlashtirishni yaratuvchi ichki layoqatdir . Kishilar ishlab chiqarishda tezlik , samaradorlik , original sifatli turlicha’lib , bu tahrirlangan mahsulot sifati bo’yicha . Shaxsning harakat mehnat, o’yin, o’qish va ijodiy faoliyatda namoyon bo’ladi, uning individual farqlarini ko’rsatadi.