FUQAROLARNING MUROJAATLARINI KO‘RIB CHIQISH TIZIMI - Abdirashidov Zayniddin (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fuqarolarning murojaatlarini ko‘rib chiqish tizimida huquqiy kafolatlarning ta’minlanishi, hamda my.gov.uz platformasi orqali davlat xizmatlaridan foydalanishda fuqarolarning huquqiy maqomi, onlayn shikoyat mexanizmlarining samaradorligi va huquqiy majburiyligi, shuningdek elektron petitsiya institutining demokratik boshqaruvdagi o‘rni kompleks tarzda tahlil etilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston tajribasi xalqaro standartlar bilan qiyosiy tahlil qilinib, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda yoritilgan.